Медичний асистанс

Vienna Insurance Group знову в міжнародному індексі стійкості FTSE4Good

У кінці січня 2020 року FTSE Russell підтвердив, що Vienna Insurance Group пройшла незалежну оцінку відповідно до критеріїв FTSE4Good та виконала всі вимоги для включення до серії індексів FTSE4Good. Акції VIG були вперше включені до цього індексу в середині 2007 року.

FTSE4Good був створений глобальним провайдером індексів FTSE Russell для вимірювання ефективності компаній, що демонструють сильні екологічні, соціальні та управлінські практики (ESG). Багато учасників ринку використовують індекси FTSE4Good для створення та оцінки інвестиційних фондів та інших продуктів. «Як компанія, що котується на біржі, слідування стратегії сталого розвитку є важливою основою для оцінки, яка стає все більш значущою. Постійне представлення в індексі FTSE4Good, одному з найбільших та найзначніших показників стійкості у всьому світі, дуже важливо для нас. Ми свідомо активізуємо нашу діяльність в галузі ESG», - пояснила Елізабет Штадлер, генеральний директор Vienna Insurance Group.

Наприклад, в сфері захисту навколишнього середовища від наслідків зміни клімату, стратегія опублікована VIG у попередньому році, включає поступову відмову від інвестицій у вугільний сектор та негайне припинення укладання нових договорів страхування вугільних установок та вугільних шахт. VIG також вирішила збільшити частку екологічно чистих інвестицій у 2019 році. «Ми інвестували в зелені облігації понад 154 млн євро у 2019 році, що практично удвічі більше порівняно з попереднім роком. Це дозволяє нам підтримувати такі проекти, як вітропарки», - заявила Штадлер. Соціальне житло та постійна підтримка в цій галузі мають важливе значення для інвестиційної стратегії VIG. Штадлер: «Ми маємо опосередковану частку у понад 100 000 житлових будинків і забезпечуємо доступність такого житла. Зважаючи на постійне зростання цін на житло, ми вважаємо, що це є ключовою турботою людей.» Щодо критеріїв управління, VIG значно розширила свою відповідність у попередньому році та переглянула Кодекс ділової етики, який зараз базується на 15 принципах, починаючи з дотримання різноманітності та захисту навколишнього середовища, захисту даних, чесної конкуренції, уникнення корупції та захисту прав людини.

FTSE4Good орієнтований на інвестиційні банки, керівників фондів, керуючих активами, фондових бірж, біржових маклерів та консультантів, які здійснюють свої інвестиції на основі етичних факторів. Рейтинги надаються в п'яти категоріях на основі визначених критеріїв. Категорії: управління навколишнім середовищем, зміна клімату, права людини та праці, стандарти праці та боротьба з корупцією.

З повним текстом прес-релізу можна ознайомитись за наступним посиланням: https://www.vig.com/en/press/press-releases/detail/vienna-insurance-group-auch-2020-im-internationalen-nachhaltigkeitsindex-ftse4good.html

Vienna Insurance Group (VIG) – провідна страхова Група Австрії, а також Центральної та Східної Європи. Близько 50 компаній у 25 країнах світу створюють Групу з давніми традиціями, сильними брендами і тісними відносинами з клієнтами. VIG має майже 200-річний досвід роботи в страховому бізнесі. Нараховуючи більше 25000 співробітників, Vienna Insurance Group є безумовним лідером на ринках Австрії і країн Центральної та Східної Європи. Компанія займає відмінну позицію, для використання довгострокових можливостей зростання в регіоні. Це робить Vienna Insurance Group кращою рейтинговою компанією за провідним індексом ATX на Віденській фондовій біржі.